Italia scoate la licitatie "cea mai bantuita insula din lume"

Joi, 17 Aprilie 2014, ora 16:30
2045 citiri
Italia scoate la licitatie "cea mai bantuita insula din lume"

Italia scoate la licitatie o insula din apropierea Venetiei, considerata unul dintre locurile cele mai bantuite de pe pamant, pentru a-si plati datoria publica si a face pe placul orientarilor bugetare ale Uniunii Europene, relateaza revista Time.

De ce ar trebui sa va fie, deci, frica de insula venetiana Poveglia? Pentru inceput, este un loc pustiu, chiar daca insula este frumoasa si incredibil de aproape de Venetia, unul dintre cele mai vizitate orase din lume. Mai precis la 10 minute distanta de Piata San Marco.

Istoria sordida a Povegliei serveste insa drept explicatie pentru motivul pentru care nimeni nu vrea sa puna piciorul acolo. Insula, cu o suprafata de circa 7 hectare, a devenit locul unde au fost abandonati europenii care mureau de ciuma si, potrivit legendelor locale, fantomele acestora inca bantuie locul.

Lucrurile au luat insa o turnura pozitiva pentru insula atunci cand, in 1992, aici a fost infiintat un spital pentru batrani, desi zvonurile au sustinut ca, de fapt, acesta ar fi fost doar o acoperire pentru o institutie pentru cei cu probleme mintale.

De asemenea, potrivit zvonurilor, aici s-ar fi efectuat lobotomii in caz de necesitate, iar un doctor s-ar fi sinucis aruncandu-se din turnul spitalului - fara indoiala, un efect secundar al faptului ca era bantuit de pacientii pe care ii mutilase.

Alte lucruri interesante despre Poveglia: exista un proverb local, care sustine ca "Atunci cand moare un om rau, el se trezeste in Poveglia", dar si zvonuri ca solul este alcatuit in proportie de 50% din cenusa umana sau ca un moderator TV american a devenit posedat in timpul unei vizite recente pe insula.

#licitatie insula bantuita, #insula bantuita Italia , #Italia