Italia: Transportul feroviar si maritim, afectat de manifestatii de amploare

Miercuri, 14 Noiembrie 2012, ora 16:55
1255 citiri
Italia: Transportul feroviar si maritim, afectat de manifestatii de amploare

O greva de patru ore si manifestatii pe teritoriul intregii Italii au fost organizate miercuri, la apelul principalei confederatii sindicale, CGIL (stanga), in cadrul unei zile europene impotriva austeritatii, relateaza AFP.

Aproape o mie de persoane au participat la o defilare pe strazi din centrul Romei, care urma sa se incheie intr-o piata.

"Ei ataca, in numele austeritatii, drepturi fundamentale ca dreptul la educatie si la munca. Din acest motiv este important ca astazi (miercuri), in intreaga tara sa aiba loc o greva generala, pentru a spune 'nu' acestor politicieni", a declarat pentru AFP un profesor, Francesco Locantore, in varsta de 38 de ani.

"Sunt aici pentru a cere o crestere a pensiilor, pentru ca nu mai pot trai de pe o zi pe alta. Am o pensie de 650 de euro, iar dupa ce imi platesc toate taxele imi mai raman 400 de euro", s-a plans un pensionar.

La Torino si Milano, orase din nordul tarii, mii de persoane au luat parte la manifestatii si marsuri, potrivit unor surse sindicale.

Cea mai importanta manifestatie din Italia a fost organizata in oraselul Terni, in Umbria (centru), in prezenta secretarului general al CGIL Susanna Camusso.

Celelalte doua mari confederatii sindicale au refuzat sa se alature grevei si mitingurilor.

Greva de patru ore afecteaza numeroase sectoare, dar in transporturi se limiteaza la porturi si la sectorul feroviar. In plus, ea a fost anulata in zone ale tarii care au fost afectate de intemperii, ca de exemplu cea mai mare parte a Toscanei.

#greva Italia austeritate, #economie austeritate Italia, #greva transport Italia , #Italia