Italia voteaza sambata masurile de austeritate

Sambata, 12 Noiembrie 2011, ora 12:11
1794 citiri
Italia voteaza sambata masurile de austeritate
Foto: Parlament Italia/ SURSA: CNN

Masurile de austeritate cerute de Europa sunt dezbatute, sambata, si vor fi votate de camera inferioara a Parlamentului italian. Miscarea vine in sprijinul incercarilor de a se recastiga increderea in economia tarii.

Pachetul, care include reducerea cheltuielilor si propuneri de sporire a cresterii economice, a fost aprobat de senat, vineri, si a generat reactii puternice pe piete, scrie CNN.

Trecerea pachetului de masuri de austeritate va deschide usa prim ministrului Silvio Berlusconi catre o demisie mult-asteptata, dupa ce, joi, si-a pierdut majoritatea parlamentara.

Menite sa reduca cheltuielile si sa sporeasca cresterea economica, masurile includ o reforma a pensiilor, cu intentii de a ridica varsta de pensionare de la 65 de ani, pana la 67. In plus este vizata privatizarea companiilor de stat si vanzarea prorietatilor statului. Alte masuri ar fi liberalizarea anumitor profesii si investitiile in infrastructura.

Berlusconi i-a asigurat pe liderii europeni ca masurile vor fi implementate, intr-o scrisoare trimisa la sfarsitul lunii trecute, cand toata lumea era ingrijorata ca implementarea reformelor ar putea stagna.

#vot masuri austeritate Italia, #parlament Italia, #demisie Berlusconi , #Italia