Italienii, dispusi sa infrunte criza: accepta reducerile de venituri

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 13:55
779 citiri
Italienii, dispusi sa infrunte criza: accepta reducerile de venituri

Italienii au realizat pentru prima oara ca riscul de faliment national este in crestere, ca urmare a intensificarii crizei datoriilor suverane din zona euro.

Spre deosebire de greci, se declara dispusi sa faca sacrificii pentru a infrunta criza.

Italienii sunt la fel de putini doritori ca si alte tari sa plateasca impozite mai mari, insa in situatia actuala sunt pregatiti sa sufere reduceri ale veniturilor, daca aceasta va reduce datoria guvernamentala pana la un nivel rezonabi, se arata intr-un studiu realizat de GfK, care ofera o privire de ansamblu asupra evolutiei asteptarilor privind starea economica, preturile si veniturile, si a dorintei de cumparare in randul consumatorilor europeni.

Cu toate ca statul primeste deja 42,8% din salarii, persoanele cu venituri mari, in special, sunt de acord sa accepte majorari ale impozitelor. Motivul: oamenii sunt mult mai ingrijorati de reducerea cheltuielilor din domeniul serviciilor sociale si de impactul prea mic al cresterii economice.

In general, italienii nu se asteapta ca situatia economica sa se imbunatateasca in viitorul apropiat, mai ales ca rata somajului este de aproximativ 8%, fiind mai ridicata in randul tinerilor - aproape 28%, una dintre cele mai ridicate rate din Europa.

Acest trend se reflecta in mod clar si in asteptarile privind veniturile, care au scazut semnificativ.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza italia, #italeieni cumoaraturi, #plata datorie Italia , #Italia