Italienii platesc lunar cate un milion de euro pentru avionul premierului. Care nu zboara

Joi, 10 Decembrie 2015, ora 11:00
3523 citiri
Italienii platesc lunar cate un milion de euro pentru avionul premierului. Care nu zboara
Foto: Google+/Abbasso Renzusconi!

Italia plateste lunar cate un milion de euro chirie pentru aeronava oficiala ceruta de premierul Matteo Renzi, desi acesta nu o poate folosi in deplasarile oficiale.

Motivul este simplu si ridicol in acelasi timp: pilotii din fortele aeriene ale Italiei, singurii carora li se permite sa piloteze aeronavele oficiale, nu au pregatirea necesara pentru a zbura cu avionul Airbus 340-500, relateaza ziarul The Independent.

Situatia a fost dezvaluita in cadrul emisiunii de satira Striscia la Notizia, care a aflat mai multe amanunte de la un pilot militar aflat sub protectia anonimatului.

Nici pilot, nici aeroport

Aeronava destinata calatoriilor oficiale efectuate de seful guvernului italian face parte din flota de lux a companiei Etihad Airways si a fost inchiriata inca din luna octombrie a acestui an.

Pentru a raspunde cerintelor exprimate de oficialii italieini, compania din Emiratele Arabe Unite a adaugat si mai multe saloane, o sala de conferinta si sali de baie in interiorul avionului.

Nimeni nu si-a pus insa problema sa verifice daca aviatia militara italiana are si piloti cafificati sa zboare cu acest tip de avion.

Mai mult, nici macar aeroportul Roma Ciampino, de unde decoleaza in mod traditional avioanele rezervate oficialilor italieni, nu corespunde dimensiunilor uriasului Airbus.

Anvergura aripilor avionului depaseste latimea pistelor de decolare, iar operatorii de zbor se tem de incidentele care ar putea avea loc.

Pana acum, Renzi a folosit un Airbus A319 care avea o autonomie de zbor redusa, avionul oprind la fiecare 5 ore pentru a realimenta.

Ziarul Corriere della Sera a relatat ca, de multe ori, aeronava premierului Italiei facea escale neobisnuite in Rusia sau Kazahstan pentru a realimenta in timpul calatoriilor oficiale.

M.J.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aeronava oficiala Italia, #premier italia, #Matteo Renzi, #chirie avion premier Italia , #Italia