Lagarde se arata incantata de progresele semnificative ale Greciei si Italiei

Sambata, 12 Noiembrie 2011, ora 13:14
1140 citiri
Lagarde se arata incantata de progresele semnificative ale Greciei si Italiei

Christine Lagarde, director general al FMI, a salutat sambata "progresele semnificative" realizate de Grecia si Italia in plan politic, tari puternic afectate de criza datoriilor suverane.

"Este ceea ce vrem la Fondul Monetar International, o stabilitate politica si o claritate politicain cele doua tari. Cred ca a fost realizate progrese semnificative", a subliniat Lagarde in fata jurnalistilor la Tokyo.

Italia si-a asigurat intr-o oarecare masura investitorii, vineri, odata cu adoptarea in Senat a unui plan anticriza promis UE, un preludiu pentru plecarea, asteptata sambata, a premierului Silvio Berlusconi,

"In ceea ce priveste Italia, ma bucur de asemenea ca Senatul a votat acum planul de reforma supus Parlamentului. Votul din Camera inferioara este asteptat astazi", a amintit Lagarde.

De cealalta parte, Grecia a reusit sa formeze un nou Guvern si a primit sustinerea Berlinului.

"Ma bucur de nominalizarea premierului Lucas Papademos, pe care il cunosc bine si cu care putem incepe sa colaboram, atat in ceea ce priveste plata celei de-a sasea transe de imprumut cat si, ulterior, asupra relatiilor dintre Fond si Grecia", a explicat Lagarde.

Grecia are nevoie de aceasta transa de opt miliarde de euro din imprumuturile internationale pana la 15 noiembrie, care urmeaza sa ii fie platita de creditorii sai (Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International), daca Atena respecta un anumit numar de conditii.

#Lagarde progrese Italia Grecia, #Lagarde criza datoriilor suverane , #Italia