Mario Monti, numit oficial in fruntea guvernului italian

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 15:02
1085 citiri
Mario Monti, numit oficial in fruntea guvernului italian

Mario Monti a acceptat oficial, miercuri, functia de prim-ministru al guvernului italian.

Fostul comisar european Mario Monti a fost la sediul Presidintiei Republictii Italiene pentru a accepta oficial functia de premier al guvernului si a-i prezenta sefului statului, Giorgio Napolitano, lista ministrilor viitorului cabinet, scrie Corriere della Serra.

Cabinetul va fi alcatuit in mare parte din tehnocrati, caci potrivit lui Mario Monti lipsa personalitatilor politice din guvern va facilita implementarea reformelor, explicand ca armura unui guvern depinde de capacitatea sa de a actiona incisiv si de a putea explica cetatenilor si Parlalamentului European rezultatele actiunilor sale".

Dupa obtinerea acordului din partea presedintelui tarii, membrii executivului italian vor depune juramantul, miercui, la sediul Presedintiei, in jurul orei 17.00.

In plus, Mario Monti a precizat ca fortele politice si-au exprimat sustinerea fata de acest nou guvern, din care nu vor face parte.

In cadrul conferintei de presa posterioare oficializarii sale in functia de premier al Italiei, Mario Monti a multumit fostului prim-ministru, lui Silvio Berlusconi pentru respectul si grija depusa, presedintelui tarii, Giorgio Napolitano, pentru onoarea de a fi apelat la el pentru aceasta pozitie, cat si fortelor politice si sociale care au cooperat pe perioada consultarilor in vederea formarii noului guvern.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Mario Monti premier Italia, #Mario Monti premier , #Italia