Mediul de afaceri italian: Urmeaza cel mai dificil semestru din ultimii 50 de ani

Joi, 28 Februarie 2013, ora 15:11
1418 citiri
Mediul de afaceri italian: Urmeaza cel mai dificil semestru din ultimii 50 de ani

Italia se va confrunta cu cele mai grele sase luni din ultimii 50 de ani, iar in aceasta perioada tara va atinge cel mai inalt nivel al crizei economice, sustine presedintele principalei federatii patronale Confindustria, Giorgio Squinzi.

"Urmatoarele sase luni vor fi ingrozitoare, cele mai grele din ultimii cincizeci de ani. Vom atinge cel mai inalt punct al crizei, dupa care vom incepe sa urcam partia", a declarat el dupa alegerile legislative de duminica si luni, care au lasat Italia fara majoritate parlamentara si in plin impas politic.

"Situatia este foarte serioasa: PIB-ul a scazut cu 8,1% incepand din 2007, exista 3,2 milioane de persoane fara un loc de munca /.../ Este de datoria politicului sa recreeze conditiile pentru crestere. Este ultima sansa", a subliniat el.

Moody's ar putea retrograda Italia din cauza situatiei politice incerte

In materie de aliante politice, el a sugerat "un pact intre toate fortele, de centru-stanga, de centru-dreapta, de centru, dar si cele ale (n.r. fostului comic Beppe) Grillo daca acesta este pregatit sa isi asume responsabilitatile pentru tara. Economia reala nu poate astepta sofismele politicii", a adaugat el.

Potrivit lui, economia italiana are nevoie de o "terapie de soc pentru primele 100 de zile", cu scaderi de impozite si de taxe si plata imediata a datoriilor administratiei publice pe langa diverse companii.

#criza economica Italia, #probleme economice Italia, #reforme economice Italia , #Italia