Monti: Se intrevad "contururile" iesirii din criza datoriei

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 16:07
1389 citiri
Monti: Se intrevad "contururile" iesirii din criza datoriei

"Contururile" unei iesiri din criza datoriei suverane iau forma datorita 'evolutiei' de la Berlin cu privire la ideea unei consolidari a fondului de ajutor, favorizata de eforturile depuse de Italia, a apreciat miercuri seful guvernului italian Mario Monti.

"Cadrul este in evolutie.[..] Contururile unei posibile iesiri din criza grava care a atins Europa incepe sa ia forma", a declarat Monti in fata Senatului.

"Anumite piese ale mozaicului incep sa se apropie incet de locul lor", a adaugat el, citat de France Presse.

Mario Monti a punctat in special existenta "unei evolutii pozitive in Germania si in alte tari" in legatura cu resursele fondului european de salvare. Seful guvernului italian si-a "permis sa observe cu toata modestia" ca aceasta evolutie a fost favorizata de eforturile depuse de Italia.

"In continuarea actiunilor guvernului precedent, ne-am intensificat eforturile pentru ca restul zonei euro sa poata percepe Italia ca fiind printre cei care pot /.../ contribui la gasirea de solutii si nu doar ca principala amenintare", a subliniat el, cu trimitere la planul de austeritate adoptat in decembrie si la planul de liberalizare a economiei adoptat vinerea trecuta.

Aceasta "favorizeaza o evolutie, ce nu poate fi decat lenta si graduala, spre o pozitie mai putin inflexibila in ceea ce priveste resursele financiare ale 'firewallurilor' anticriza", a apreciat el.

#Monti masuri austeritate Italia, #iesire criza datoriilor, #criza datoriei suverane , #Italia