Monti: Supravegherea Italiei de catre UE si FMI este binevenita

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 20:00
1100 citiri
Monti: Supravegherea Italiei de catre UE si FMI este binevenita

Seful guvernului italian, Mario Monti, considera ca supravegherea de catre Uniunea Europeana si FMI a respectarii angajamentelor bugetare si a reformelor economice asumate de Italia este binevenita si o recomanda restului Europei, relateaza AFP.

"Poate pentru ca am facut parte dintre cei care au exercitat supravegherea, intr-un domeniu delicat al pietei si concurentei, am tendinta sa o sustin. Este intotdeauna util sa existe evaluari obiective", a spus Monti.

Fostul comisar european a subliniat ca sugereaza ca acest tip de supraveghere sa aiba loc in toate tarile Uniunii Europene.

Referitor la Fondul Monetar International, Monti a indicat ca este vorba de o monitorizare incurajata de Italia si care va tine cont de faptul ca autoritatile de la Roma sunt pe cale si in mare parte au si aprobat planul de masuri economice.

Monitorizarea Italiei de catre UE si FMI a fost anuntata la inceputul lunii noiembrie, la incheierea summit-ului G20 de la Cannes.

Monti a declarat pe de alta parte ca Uniunea Europeana trebuie sa faca tot posibilul pentru a evita ca moneda euro, creata pentru a uni europenii, sa nu sfarseasca prin a-i diviza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Monti criza financiara Italia, #masuri anticriza zona euro, #supraveghere zona euro Italia , #Italia