Papa cere companiilor sa nu urmeze numai logica profitului

Duminica, 07 Februarie 2010, ora 00:38
1575 citiri
Papa cere companiilor sa nu urmeze numai logica profitului

Papa Benedict al XVI-lea a cerut sambata intreprinderilor economice sa nu fie "numai in cautarea profitului" si sa dea dovada "de o mai mare responsabilitate sociala", relateaza AFP.

"Productia de bunuri si servicii nu trebuie sa fie legata exclusiv de cautarea unui profit economic, ci si de promovarea bunastarii pentru toti", a declarat papa, care i-a primit la Vatican pe sefii si reprezentantii personalului grupului energetic ACEA din Roma.

Criza economica a pus in evidenta necesitatea unei "mai mari responsabilitati sociale a intreprinderii, care trebuie sa tina seama de asteptarile si nevoile angajatilor, ale clientilor, ale furnizorilor sai si ale societatii in ansamblu si care trebuie sa acorde o atentie deosebita mediului", a mai spus Suveranul Pontif.

Aceste declaratii intervin in conditiile in care grupul Fiat a decis sa inchida la sfarsitul anului 2011 uzina de la Termini Imerese, unde se asambleaza Lancia Ypsilon si care are circa 1.400 de salariati, o decizie care a fost intens criticata in Italia, mai ales de catre sindicalisti, dar si de catre unii membri ai Guvernului.

Directorul general al firmei, Sergio Marchionne, a confirmat aceasta decizie de mai multe ori in ultimele saptamani, in ciuda controversei iscate. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#papa, #companii, #profit, #responsabilitate sociala , #Italia