Protestele soferilor de camioane din Italia ameninta transportul in UE

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 15:44
1964 citiri
Protestele soferilor de camioane din Italia ameninta transportul in UE

Blocarea drumurilor de catre soferii de camioane din Italia ameninta transportul din Uniunea Europeana, a avertizat marti CE.

Vicepresedintele CE, Antonio Tajani, l-a sunat pe ministrul italian de externe, Anna Maria Cancellieri, pentru a-si exprima ingrijorarea legata de situatie. Traficul pe multe sosele italiene a fost perturbat, inclusiv pe cele care fac legatura cu Austria si Franta.

"Cand apar astfel de obstacole, un stat membru trebuie sa ia toate masurile necesare, pentru a se asigura libera circulatie a produselor", a spus Tajani.

Un manifestant care lua parte la un protest al soferilor de camion din Italia a fost ucis marti, calcat de un autovehicul in orasul Asti, din nordul tarii. Barbatul a fost calcat de un camion condus de o femeie din Germania, in varsta de 52 de ani, a anuntat politia citata de ANSA, precizand ca se pare ca a fost vorba de un accident.

Pentru a doua zi la rand, soferi de camion au blocat drumurile din Italia, in semn de protest fata de scumpirea combustibilului, a taxelor de autostrada, a asigurarilor si a planurilor guvernului de a liberaliza concurenta in domeniul transporturilor.

Luni, soferii de taxi au organizat un protest de o zi fata de planurile guvernului de a acorda mai multe licente in acest domeniu, iar angajatii din domeniul feroviar, proprietarii de benzinarii, farmacistii si avocatii au amenintat, de asemenea, ca vor opri lucrul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#greva italia, #greva transporturi, #transporturi Europa, #protest soferi camion , #Italia