Randamentul obligatiunilor italiene, in crestere

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 22:15
1167 citiri
Randamentul obligatiunilor italiene, in crestere

Certificatele de trezorerie emise de Italia au cunoscut un avans, dupa ce randamentul obligatiunilor italiene a crescut cu 7%, alimentand ingrijorarea investitorilor, care se tem ca guvernul italian va intampina dificultati in aplicarea masurilor de austeritate.

Datoria SUA reflectata pe pietele europene a crescut, dupa ce investitorii din Europa au abandonat si cele mai sigure active, pe fondul cresterii costurilor indatorarii la licitatii, scrie Bloomberg.

Rata la care se imprumuta Italia a crescut luni semnificativ, in timp ce noul premier al tarii, Mario Monti, incearca sa formeze un guvern care sa ajute tara sa evite un dezastru financiar.

Rata de imprumut pentru obligatiuni pe cinci ani in valoare de trei miliarde de euro a crescut de la 5,32% in octombrie, la 6,29%, in conditiile in care investitorii sunt ingrijorati de provocarile enorme pe care le are Monti in fata.

Italia a atras luni 3 miliarde de euro prin vanzarea de obligatiuni cu maturitatea la cinci ani, aceasta fiind prima emisiune de titluri de stat dupa numirea lui Mario Monti in fruntea Guvernului, potrivit AFP.

Trezoreria intentiona sa atraga intre 1,5 si 3 miliarde de euro in urma acestei licitatii, in vreme ce cererea a fost de 4,4 miliarde de euro.

Randamentul obligatiunilor pe cinci ani emise luni de Italia a crescut la 6,29%, de la nivelul de 5,32% la licitatia similara din 13 octombrie. Totusi, acesta a coborat de la nivelul de 6,437% inregistat vineri, pe piata secundara.

#certificate trezorerie Italia, #vanzare certificate trezorerie , #Italia