Roma isi mentine candidatura la organizarea JO 2020, in ciuda crizei politice din Italia

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 21:30
1027 citiri
Roma isi mentine candidatura la organizarea JO 2020, in ciuda crizei politice din Italia

Orasul Roma doreste in continuare sa organizeze Jocurile Olimpice de vara din 2020, iar membrii comitetului de candidatura au aprobat un buget de 31 de milioane de euro, in ciuda crizei financiare si politice cu care se confrunta Italia.

In urma unei reuniuni la care au participat, printre altii, presedintele comitetului de candidatura, Mario Pescante, care este si vicepresedinte al Comitetului International Olimpic (CIO), si primarul Romei, Gianni Alemanno, comitetul a afirmat ca organizarea JO ar aduce beneficii "Romei si intregii tari", anunta AP, citata de Agerpres.

Hotararea vine pe fondul situatiei de criza cu care se confrunta Italia, dupa ce premierul italian Silvio Berlusconi si-a anuntat recent intentia de a demisiona dupa aprobarea reformelor menite sa asigure stabilitatea financiara.

Alte orase interesate de organizarea JO 2020 sunt Madrid, Tokyo, Istanbul, Doha si Baku. Comitetul executiv al CIO se va reuni in luna mai pentru a decide daca va pastra toate cele sase candidaturi sau va reduce lista lor. Hotararea CIO va fi anuntata in septembrie 2013.

Pentru organizarea Jocurilor Roma ar putea primi 5 miliarde de euro, mult sub suma estimata initial de 9 miliarde de euro.

#Jocuri Olimpice organizare Italia, #Jocuri Olimpice Roma , #Italia