Viitorul sef al BCE vrea o ampla revizuire a Tratatului de la Lisabona

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 20:26
1107 citiri
Viitorul sef al BCE vrea o ampla revizuire a Tratatului de la Lisabona

Guvernatorul Bancii Italiei, Mario Draghi, care va prelua in acest an sefia Bancii Centrale Europene (BCE), a cerut luni o ampla revizuire a Tratatului de la Lisabona, considerand insuficiente masurile pe termen scurt impotriva crizei datoriilor statelor din zona euro, potrivit Mediafax.

 

Draghi a aratat ca ultima faza a crizei a fost provocata de "o constructie europeana inadecvata" si a subliniat ca nu pietele au provocat problema ci doar au amplificat-o.


Viitorul presedinte al BCE a evocat intre pistele de revizuire a tratatului imbunatatirea disciplinei fiscale in statele membre, dar si masuri structurale si de guvernanta.


"Reactia pe termen scurt include aplicarea prevederilor acordului din 21 iulie privind sustinerea Greciei si suplimentarea Fondului european de stabilitate financiara, dar nu este suficient", a insistat Draghi.


El considera ca ar fi insuficiente si emisiunile de obligatiuni europene pentru mutualizarea datoriilor statelor din zona euro, sau reformele din sistemul financiar.


Ministrul german de Finante Wolfgang Schauble a cerut si el, vineri, in declaratii pentru cotodianul german Bild, o revizuire a Tratatului Uniunii Europene, pentru a da autoritatilor de la Bruxelles o marja mai mare de manevra in domeniul economic.


Tratatul de la Lisabona a intrat in vigoare in 2009, dupa mai multi ani de negocieri si referendumuri.

 

#sef bce, #tratat lisabona, #bce , #Italia