3,2 milioane cordoane pentru consola Nintendo Wii retrase de pe piata

Sambata, 16 Decembrie 2006, ora 17:33
1048 citiri

Producatorul japonez de jocuri video Nintendo a anuntat vineri ca retrage de pe piata 3,2 milioane cordoane de atasare care fac legatura intre controllerul wireless si noua consola Nintendo Wii, dupa ce mai multi utilizatori s-au plans ca in timpul jocului controllerul wireless le-a alunecat din mana, informeaza AFP.

"Prima versiune a cordonului avea o dimensiune de 0,6 milimetri si s-a dovedit insuficienta comparativ cu forta unora dintre clientii nostrii. In consecinta, am decis sa il inlocuim cu un cordon de 1,0 milimetri", a declarat purtatorul de cuvant de la Nintendo, Yasuhiro Minagawa, dupa aparitia pe Internet a unor videoclipuri in care manete ale consolei Nintendo Wii lovesc ferestre si sparg ecrane de televizor.

Numarul de cordoane retrase de pe piata este superior numarului de console aflate in prezent in circulatie, avand in vedere ca exista utilizatori care doresc sa achizitioneze mai multe dispozitive de control pentru a putea juca simultan mai multe persoane pe aceiasi consola. Nintendo estimeaza ca aceasta retragere va costa compania mai multe sute de milioane de yeni (mai multe milioane de euro).

Noua consola Nintendo Wii este echipata cu un controllerul wireless senzitiv la miscare, similar unei telecomenzi, care le permite utilizatorilor sa il miste ca pe o sabie, o crosa de golf sau o racheta de tenis. Mai multi utilizatori s-au plans de faptul ca controllerul wireless are o coarda de atasare foarte subtire care se poate rupe in timpul jocului. Drept urmare, controllerul zboara prin incapere si nu de putine ori se opreste direct in ecranul televizorului. A fost creat chiar un site special, Wiihaveaproblem.com, pe care sunt postate mai multe fotografii cu televizoare si aparatura distruse in acest fel.

Nintendo Wii a fost lansata pe piata la data de 19 noiembrie in SUA, pe doi decembrie in Japonia si la data de opt decembrie in Europa. Grupul Nintendo are intentia de a livra aproximativ sase milioane console pana la finele lunii martie 2007.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)