Boeing lanseaza 787 Dreamliner, cu 3 ani intarziere

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 13:15
1015 citiri
Boeing lanseaza 787 Dreamliner, cu 3 ani intarziere

Boeing 787 Dreamliner, prima aeronava in valoare de 200 de milioane de dolari a fost livrata transportatorului aerian japonez All Nippon Airwais, cu o intarziere de trei ani care i-a costat pe cei de la Boeing cateca miliarde de dolari.

"Am muncit foarte mult ca sa ajungem aici, acum", a declarat Scott Fancher, vice-presedinte si manager general al proiectului 787, in cadrul lansarii care a avut loc la fabrica din Seattle.Aeronava vopsita in culorile albastru si aln, care prezinta un nou design Boeing, va pleca spre Japonia marti si va intra in uz public din 26 octombrie, potrivit Reuters.

Boeing a primit comenzi pentru 281 astfel de modele Dreamliner, care va concura cu Airbus A350, asteptat sa fie lansat in 2013.

Mult-asteptatul avion vine la o saptamana dupa o ce o alta livrare majora a fost amanata, modelul 747-8 Freighter, intr-o disputa contractuala cu clientul sau, ANA.

Compania ANA, care ocupa locul noua in topul celor mai mari transportatori aerieni dupa profituri, planuieste sa integreze avionul in rute locale, inainte de a-l utiliza pe rute internationale precum cele din Frankfurt.

#787 dreamliner, #boeing, #lansare boeing , #Japonia