Centralele atomice franceze au trecut testele de stres de dupa incidentul Fukushima

Marti, 03 Ianuarie 2012, ora 15:20
1658 citiri
Centralele atomice franceze au trecut testele de stres de dupa incidentul Fukushima

Autoritatea franceza pentru siguranta nucleara (ASN) a dat vineri unda verde tuturor centralelor atomice din tara sa functioneze in continuare, inclusivei unei unitati controversate, cu o vechime de 34 de ani, de la granita cu Germania.

Autoritatea a dat publicitatii rezultatele testelor de stres desfasurate dupa dezastrul nuclear de la Fukushima, din Japonia, si a dat asigurari ca centralele atomice din tara prezinta "un nivel suficient de siguranta" pentru a nu cere "inchiderea imediata a niciuneia dintre ele".

In acelasi timp, ASN a atras atentia ca o continuare a activitatii centralelor cere ca masurile de siguranta pentru situatii extreme sa fie suplimentate dincolo de normele actuale cat mai curand posibil.

Operatorii centralei au avut la dispozitie sase luni pentru a prezenta o lista de masuri pe care le-ar lua in caz de catastrofa.Franta are al doilea parc de energie atomica din lume, dupa Statele Unite. Tara dispune de 58 de reactoare care asigura 75% din necesarul de electricitate al tarii.

In timp ce alte tari europene, precum Germania, Italia sau Elvetia au renuntat, total sau partial, la energia nucleara dupa dezastrul de la Fukushima, presedintele Nicolas Sarkozy si-a luat angajamentul sa continue programul atomic al tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#centrala nucleara Fukushima, #teste stres centrale atomice, #accident nuclear Fukushima , #Japonia