Cotidianul Washington Times, vandut pentru un dolar

Joi, 02 Septembrie 2010, ora 01:29
1123 citiri
Cotidianul Washington Times, vandut pentru un dolar

Cotidianul american Washington Times va fi vandut pentru un dolar, alaturi de toate obligatiile sale financiare, de catre un grup afiliat Bisericii Unitariene catre un alt grup apartinand aceluiasi cult, informeaza Media Week, potrivit Mediafax. 

Pastorul Sun Myung Moon vrea sa recapete controlul asupra Washington Times, dupa ce aliatii liderului sud-coreean au fost de acord sa cumpere ziarul pentru un dolar, dar cu tot cu obligatiile sale financiare, potrivit unui memorandum intern, citat de presa americana.

Tranzactia, una similara cu cea prin care Washington Post a vandut revista Newsweek omului de afaceri Sidney Harmon, prevede transferul ziarului de la un cumparator afiliat Bisericii Unitariene catre un altul.

Potrivit memorandumului, scris de consilierul editorial Michael Marshall, ziarul ar fi transferat de la o companie controlata de Preston Moon, fiul lui Sun Myung Moon, liderul Bisericii Unitariene, catre un fost editor al Times, Doug Joo, un apropiat al pastorului Moon.

Washington Times a fost infiintat in 1982, ca publicatie conservatoare si crestina, de catre fondatorul Bisericii Unitariene, Sun Myung Moon, si este detinut de News World Communications, un trust media detinut de biserica.

Trustul mai detine ziare si in Coreea de Sud, Japonia si America de Sud. Pe 1 mai consiliul de administratie al ziarului a anuntat scoaterea sa la vanzare, dupa ce Biserica Unitariana si-a retras sutinerea financiara. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#washington times, #dolar , #Japonia