Desertul Sahara va produce jumatate din energia Pamantului, in 2050

Sambata, 04 Decembrie 2010, ora 23:40
1802 citiri
Desertul Sahara va produce jumatate din energia Pamantului, in 2050

Universitatile din Algeria si Japonia dezvolta un proiect comun de mare anvergura, care va transforma cel mai mare desert al lumii, Sahara, intr-o pepiniera pentru centrale electrice solare, care ar putea asigura jumatate din consumul electric al Terrei, pana in 2050, potrivit ziare.com.

In cadrul proiectului "Sahara Solar Breeder", cercetatorii propun construirea unei fabrici pentru producerea siliciului, din nisipul desertului, ce ar fi utilizat apoi la fabricarea panourilor solare.

Liderul echipei japoneze de cercetatori, Hideomi Koinuma, de la Universitatea din Tokyo, sustine ca, pana acum, nimeni nu s-a gandit sa utilizeze nisipul desertului pentru producerea de siliciu de inalta calitate, folosit la fabricarea panourilor solare.

Energia
generata de centralele solare plasate in desertul african va fi apoi distribuita eficient in marile retele, prin intermediul unor supraconductori de temperaturi inalte, raciti cu azot lichid, ce functioneaza la temperaturi de pana la minus 240 grade Celsius.

Retelele de inalta tensiune vor putea astfel transporta energii de pana la 100 de gigawati, pe distante de pana la 500 de kilometri.

Vezi stirea intreaga pe ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#desert, #energie, #centrale electrice, #consumul electric, #centrale solare , #Japonia