Eruptie spectaculoasa a unui vulcan in Japonia

Luni, 19 August 2013, ora 08:31
1991 citiri
Eruptie spectaculoasa a unui vulcan in Japonia

Un vulcan din sud-vestul Japoniei a cunoscut o eruptie spectaculoasa duminica, eliminand o coloana de fum ce a ajuns pana la 5.000 de metri inaltime in atmosfera si acoperind cu cenusa un oras din apropiere, au relatat agentiile de presa locale Kyodo si Jiji, preluate de media internationale.

Eruptia Muntelui Sakurajima, cu o inaltime de 1.117 metri si aflat in apropiere de orasul Kagoshima, a avut loc in jurul orei 07:30 GMT si a durat circa 50 de minute, potrivit agentiei meteorologice din Tara Soarelui Rasare.

O cantitate importanta de cenusa vulcanica s-a asternut mai ales peste nordul si centrul Kagoshima, provocand intarzieri ale trenurilor si obligand masinile sa isi aprinda temporar farurile din cauza vizibilitatii reduse. Pietonii au apelat la paltoane de ploaie si umbrele pentru a se feri de cenusa.

Printre altele, eruptia a provocat si aruncarea in aer a mici fragmente vulcanice, pe o raza de un kilometru in jurul craterului, conform Jiji. Este vorba despre cea de-a 500-a eruptie a lui Sakurajima din acest an.

#eruptie vulcan Japonia, #Eruptie Munte Sakurajima Japonia, #cenusa vulcania Japonia, #cenusa vulcan Kagoshima , #Japonia