Euro a depasit minimul in raport cu dolarul, inregistrat luni

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 09:10
1111 citiri
Euro a depasit minimul in raport cu dolarul, inregistrat luni

Euro a ramas stabil in raport cu dolarul, miercuri, mentinandu-se peste valoarea minimului ultimelor opt luni pe care a atins-o la inceputul acestei saptamani, pe fondul sperantelor investitorilor ca liderii europeni fac progrese pe tema intelegerii privind criza datoriilor.

Valoarea yen-ului a crescut, sustinut de vanzarea de dolari si euro de catre exportatorii japonezi, chiar inaintea sfarsitului de trimestru si la jumatatea anului financiar japonez, scrie Reuters.

Euro se tranzactiona stabil la 1.3585 dolari, dupa ce a urcat pana la 1.3669 peste noapte. Moneda unica a pierdut totusi 5.5 procente pana acum, in septembrie, dar a trecut peste minimul ultimelor opt luni de 1.3360 dolari, inregistrat luni.

In plus fata de fluxul de achizitionare pentru moneda yen inainte de sfarsitul trimestrului si la jumatatea anului financiar japonez, asumarea profitului se indrepta, cel mai probabil, pe raportul eur/yen, potrivit lui Tsumotu Soma, senior managerla Okasan Securities din Tokyo.

Dolarul australian a stationat, de asemenea, la 0.9622 dolari, in scadere fata de valoarea maxima de ieri de 0.9986 dolari.

Dolarul american a scazut cu 0.4% in fata yen-ului, pana la 76.53, aproape de un minim record de 75.941 de yeni, atins in luna august pe platforma EBS.

#euro raport dolar, # curs euro dolar, # dolar , #Japonia