G7 intervine pe piata valutara internationala pentru a salva yenul

Vineri, 18 Martie 2011, ora 12:25
1633 citiri
G7 intervine pe piata valutara internationala pentru a salva yenul

Grupul celor sapte state puternic industrializate (G7) a hotarat vineri sa intervina pe piata valutara internationala, pentru prima data in ultimii zece ani, in incercarea de a salva moneda japoneza in urma cutremurului din 11 martie, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.

Fiecare dintre membrii G7, care cuprinde Statele Unite, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Canada si Japonia, va vinde masiv yeni pe pietele sale, a declarat ministrul nipon de finante, Yoshihiko Noda.

G7 si-a afirmat, intr-un comunicat, dupa o conferinta a ministrilor de finante si a sefilor bancilor centrale ale membrilor sai, disponibilitatea de a oferi Japoniei "toata cooperarea" pentru a monitoriza indeaproape evolutia yenului pe pietele financiare.

Anuntul a fost urmat de o crestere a indicelui Nikkei 225, al Bursei din Tokyo, prabusit cu 12% dupa cutremurul si valul seismic care au lovit Japonia.

Dolarul s-a tranzactionat, vineri, la Tokyo la valoarea de 81,70 yeni, fata de cea de 76,25 inregistrata joi, nivel record dupa cel de-al doilea razboi mondial.

Indicele Nikkei 225 a inchis in crestere cu 2,7%.

#g7, #japonia, #piata valutara, #yen , #Japonia