Inca un sfarsit al lumii? Top profetii ale sfarsitului

Vineri, 20 Mai 2011, ora 23:16
4199 citiri
Inca un sfarsit al lumii? Top profetii ale sfarsitului

21 mai 2011 - este data in care pastorul american Harold Egbert Camping a prezis ca va veni sfarsitul lumii. Asa cum ne arata istoria, nu este nici primul si nu va fi nici ultimul care sa ne povesteasca cum a venit momentul ca Pamantul sa fie distrus. 

Unul dintre cei mai cunoscuti falsi profeti ai lumii se cheama William Miller. A inceput sa raspandeasca ideii de sfarsit al lumii pe la mijlocul secolului al 19-lea, spunand ca Iisus se va reintoarce pe Pamant undeva intre 21 martie 1843 si 21 martie 1844.

A tinut cuvantari in fata adunarilor publice si, folosind tehnologia de atunci, si-a promovat agresiv ideea.

100.000 de "milersiti" si-au vandut tot ce detineau si au urcat in munti pentru a astepta sfarsitul.

Cum sfarsitul n-a venit, Miller a schimbat data pe 22 octombrie.

Harold Camping

Sfarsitul lumii este sambata, 21 mai, potrivit evanghelistului american Harold Camping. Nu este prima oara cand se aventureaza in astfel de opinii.

De fapt, in 1992, a mai publicat o carte in care spunea ca sfarsitul va veni in '94, cand Iisus se va fi intors pe Pamant.

La momentul respectiv, era "99,99%" sigur ca nu greseste data. Dar a gresit-o, fapt ce l-a facut s-o revizuiasca, alegand 31 martie 1995.

2012

Un cult religios crede ca anul viitor, omenirea va trege printr-o transofrmare fizica si spirituala. Altii spun ca se va sfarsi lumea, deoarece Pamantul se va ciocni cu o alta planeta, numita Nibiru.

Dar cea mai raspandita idee are la baza calendarul civilizatiei maya. Oamenii de stiinta spun ca, potrivit acestui calendar, lumea a patra, cea in care traim, isi va vedea sfarsitul pe 21 decembrie 2012.

Anabaptistii din Munster

In tumultuosii ani de dupa Reforma Protestanta, au aparut numeroase secte religioase, cele mai multe dintre ele radicale, ce raspandeau iminenta sfarsitului lumii.

Anabaptistii si-au derivat numele, insemnand in latina "cel care boteaza la infinit". Respingeau formele de organizare politica si ierarhia sociala.

In jurul anului 1530, ajutati de o revolta taraneasca, anabaptistii au preluat controlului orasului nemtesc Munster, pe care l-au transformat in Noul Ierusalim, in asteptarea lui Iisus.

Y2K

Ar fi trebuit sa fie ziua in care cei care urau tehnologia ar fi ras in fata lumii, stiind ca au avut dreptate: tehnologia a adus sfarsitul lumii.

Cu cateva luni inainte de 1 ianuarie 2000, unii analisti vorbeau despre posibilitatea care retelele de computere sa se prabuseasca, cauzand o intrerupere a activititatilor in intreaga lume.

Problema era ca multe calculatoare erau construite sa foloseasca numai ultimele doua cifre din an, ceea ce insemna ca anul 2000 ar fi fost citit ca si anul 1900, dand peste cap retelele informatice din toata lumea.

Ceea ce nu s-a intamplat, in afara unor probleme la sistemele unor centrale nucleare japoneze.

Marele incendiu din 1666

In traditia crestina, cifra 666 prevesteste raul absolut.

Pe masura ce se apropia anul 1666, europenii deveneau din ce in ce mai ingrijorati.

Mai mult, in 1665 o epidemie de ciuma a omorat o cincime din populatiei Londrei.

Pe 2 septembrie 1666, a izbucnit un incendiu la o bacanie de pe Pudding Lane. Focul s-a extins si in trei zile a ars peste 13.000 de cladiri si a distrus alte zeci de mii de case. Totusi, lumea nu s-a sfarsit atunci.

#21 mai sfarsit lume, #incendiu, #incendiu londra 1666, #lume, #profetii sfarsit lume, #sfarsit lume 2012, #sfarsitul lumii, #y2k , #Japonia