Japonezii lucreaza la un tren de mare viteza invizibil, care sa mearga neobservat cu peste 200 km la ora

Marti, 12 Aprilie 2016, ora 11:11
8434 citiri
Japonezii lucreaza la un tren de mare viteza invizibil, care sa mearga neobservat cu peste 200 km la ora
Foto: Seibu Group

Kazuyo Sejima, o arhitecta japoneza care a conceput si cladirile Muzeului de Arta Louvre din Lens, are in proiect sa realizeze in acelasi stil un tren de mare viteza capabil sa imite mediul inconjurator, lasand impresia ca este invizibil.

Comanda a veni de la Seibu Group, o companie care administreaza hoteluri si cai ferate in Japonia, iar Sejima si firma ei, Saana, au doi ani la dispozitie pentru a duce la capat proiectul, informeaza Quartz.

Trenurile "invizibile" vor fi lansate in editie-limitata in 2018, an in care Seibu Group aniverseaza 100 de ani de la infiintare.

Pe structura actualelor garnituri de tren de mare viteza detinute de Seibu Group, Sejima va instala panouri reflectorizante care imita mediul inconjurator de pe traseu.

"Cred ca va fi bine daca trenurile de mare viteza vor reusi sa coexiste discret cu aceasta varietate de peisaje", a marturisit arhitecta.

Traseele pe care circula garniturile Seibu Group leaga Tokyo de alte zone rurale si urbane din Japonia si traverseaza chiar si o rezervatie naturala din Muntii Chichibu.

M.J.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tren invizibil Japonia, #tren mare viteza, #design tren Japonia , #Japonia