Japonia cumpara 10% dintre obligatiunile europene

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 09:29
1208 citiri
Japonia cumpara 10% dintre obligatiunile europene
Ministrul de Finante al Japoniei, Yoshihiko Noda / SURSA: houseofjapan.com

Ministrul de Finante din Japonia a confirmat cumpararea a 10% dintre ultimele titluri scoase la vanzare de fondul de salvare al zonei euro.

Ministrul Jun Azumi a spus ca a cumparat 300 de milioane de euro in obligatiuni scoase la vanzare de Fondul European de Stabilitate Financiara (EFSF), potrivit BBC.

Este cea mai mica suma pe care Japonia a investit-o pana acum in Europa. Guvernul de la Tokyo a mai cumparat de fonduri EFSF de trei ori pana acum, ajungand la un capital de 2.975 de miliarde de euro.

Liderii din zona euro cauta sa creasca investitiile in fondul de salvare pentru a reusi sa administreze criza datoriilor din Europa. Luna trecuta au cazut de acord asupra cresterii valorii fondului pana la 1 trilion de euro.

Potrivit Ministerului de Finante, Japonia a cumparat prima oara 20,5% din totalul obligatiunilor scoase la vanzare, o valoare de 1,25 miliarde de euro. A doua tranzactie a insumat 1,1 miliarde de euro (22% din totalul actiunilor scoase la vanzare), iar a treia 550 de milioane de euro sau 17% din total.

#Japonia EFSF, #Japonia ajutor Europa, #Japonia obligatiuni Europa, #Japonia fond de salvare contributie , #Japonia