Japonia ofera 50 de miliarde de dolari pentru zona euro

Joi, 23 Februarie 2012, ora 09:10
1160 citiri
Japonia ofera 50 de miliarde de dolari pentru zona euro

Japonia intentioneaza sa furnizeze pana la 50 de miliarde de dolari Fondului Monetar International in cadrul luptei impotriva crizei datoriilor suverane din zona euro, a declarat joi un oficial din ministerul nipon de Finante.

"Japonia analizeaza suma exacta pe care o va furniza FMI", a explicat oficialul, care a confirmat o informatie aparuta in presa, potrivit careia suma maxima este de 50 de miliarde de dolari.

El a precizat ca aceasta suma nu va fi decisa inainte de o reuniune a ministrilor de finante si guvernatorilor de banci centrale din G20, ce va avea loc in 25-26 februarie, in Mexic.

FMI incearca sa isi suplimenteze rezervele cu 500 de miliarde de dolari, pentru a face fata crizei europene.

Ministrul japonez de finante, Jun Azumi, a avertizat marti ca Beijingul si Tokyo sunt de parere ca Europa trebuie sa depuna mai multe eforturi inainte de a obtine ajutoare suplimentare din partea comunitatii internationale.

Cei doi giganti asiatici sunt principalii detinatori ai rezervelor mondiale de schimb.

Azumi a avertizat ca este putin probabil sa se ajunga la un acord in G20 privind suplimentarea resurselor FMI la reuniunea din februarie.

Fondul Monetar va trebui in curand sa ramburseze Japoniei jumatate dintr-un imprumut de 100 de miliarde de dolari acordat in 2009, pentru ca FMI sa combata efectele crizei financiare internationale din 2008-2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Japonia ajutor FMI, #Japonia imprumut FMI, #Japonia bani FMI , #Japonia