Japonia si UE, parteneri intr-un acord economic

Miercuri, 04 Mai 2011, ora 09:30
1426 citiri
Japonia si UE, parteneri intr-un acord economic

Japonia a pledat, marti, la Bruxelles, pentru incheierea rapida a unui acord de liber schimb cu Uniunea Europeana, in conditiile in care economia este afectata de consecintele cutremurului si tsunamiului din martie, transmite AFP, conform Mediafax.

"Lansarea unui acord economic si comercial ar fi un gest bun", a declarat Satoru Satoh, purtator de cuvant al ministrului japonez al Afacerilor Externe, Takeaki Matsumoto, care s-a aflat luni si marti intr-o vizita la Bruxelles.

El a aratat ca este un moment foarte important pentru Japonia, care sufera in urma cutremurului, iar economia este sarcina cea mai importanta.

Intalnirile intre Matsumoto si comisarul petnru Comert, Karel De Gucht, si cel pentru Piata Interna, Michel Barnier, nu au permis progrese tangibile, dar acestea ar putea avea loc la summitul UE-Japonia prevazut pentru 27-28 mai, au indicat reprezentantii ambelor parti.

In urma seismului, sefii de state si de guverne din UE s-au declarat in martie pregatiti pentru consolidarea relatiilor cu Japonia si lansarea unor posibil negocieri pentru un acord de liber schimb.

In octombrie 2010, UE a incheiat cu Coreea de Sud primul sau acord de liber schimb importantcu un stat asiatic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#japonia, #acord schimb valutar, #uniunea europeana , #Japonia