Micile secrete ale Japoniei, dezvaluite de turistii de peste mari si tari Galerie foto

Marti, 03 Iunie 2014, ora 16:35
5835 citiri
Micile secrete ale Japoniei, dezvaluite de turistii de peste mari si tari Galerie foto
Sursa foto: Wikipedia

Utilizatorii site-ului Trip Advisor au clasat recent cele mai bune obiective turistice din Japonia.

Insa cum o calatorie in Japonia este destul de scumpa pentru turistii de pe alte continente, cei de la BusinessInsider s-au gandit sa realizeze si o lista cu locuri minunate din Tara Soarelui Rasare, dar care sunt gratuite sau implica cheltuieli mici.

Universal Studios Japan (Osaka)

USJ nu a deveint celebru prin filme clasice, ci prin productii moderne ca Jurassic Park sau Spider-Man.

Tokyo Tower (Tokyo)

Desi este mai mic decat Tokyo Sky Tree, Tokyo Tower ofera, la cei 333 de metri inaltime, imagini spectaculoase ale capitalei Japoniei. Spre deosebire de Sky Tree, turisti nu trebuie sa faca rezervari.

Templul Meiji (Tokyo)

Templu Meiji, Shinto, a fost construit in 1920 in memoria imparatului Meiji si a sotiei sale. In contrast cu templul Sensoji Asakusa, Meiji este o oaza de calm in mijlocul capitalei.

Odaiba (Tokyo)

Costruit pe un teren recuperat din golful Tokyo, Odaiba a devenit cunoscut datorita cuplurilor de vedete care frecventau restaurantele de aici pentru a se bucura de o imagine romantica a capitalei japoneze.

Omotesando (Tokyo)

Buleverdul Omotesando, marginit de siruri de copaci, se afla in aproiere de Harajuku Station si este locul ideal pentru iubitorii de moda care vor sa transforme trotuarul intr-un catwalk in timp ce se plimba de la un magazin la altul.

Hakone Tozan Train Line (Hakone, Kanagawa Prefecture)

Orasul Hakone a devenit celebru datorita izvoarelor termale din muntii din prefectura Kanagawa. Linia de tren, Tozan, ofera printre cele mai pitoresti peisaje.

Umeda Sky Building (Osaka)

Cu doar 40 de etaje, Umeda Sky Building nu atrage atentia celor deja obisnuiti cu cladiri zgarie nori. Insa conceptul arhitectural este impresionant.

Miraikan (Tokyo)

Pe insula Odaiba se afla si Miraikan, nume sub care sunt conoscute Muzeul Viitorului si Muzeul National de Stiinta si Inovatie, unde este prezent si robotul Asimo.

Asahiyama Zoo (Asahikawa, Hokkaido)

Una dintre cele mai vizitate din Japonia, Asahiyama Zoo a fost si sursa de inspiratie pentru filmul Penguins Flying in the Sky. Bineinteles ca acestia sunt vedetele.

Piata de peste Tsukiji (Tokyo)

De departe cel mai accesibil castel din Japonia pentru vizitatorii care parcurg traseul Kyoto-Tokyo, Castelul Nijo este situat in apropierea centrului fostei capitale a tarii. A fost construit in 1626, intr-o perioada de relativa pace, fiind mai mult o proprietate de lux pentru Shogun care ajungea la vizite la Kyoto, decat o fortareata.

Muzeul de Arta Contemporana (Kanazawa, Ishikawa Prefecture)

In contrast cu traditionalele gradini Kenrokuen, in acest muzeu este mai mult o abordare moderna deact estetica. Pe langa modul unic in care a fost proiectata cladirea, acesta nu are o intrare principala, iar vizitatorii pot experimenta exponatele, fara limitari de idei preconcepute.

Muzeul Ghibli (Tokyo)

Numit oficia Mitaka Forest Ghibli Art Museum, acesta este o destinatie pentru fanii genului, si este amplasat in vecinatatea Tokyo. Biletele trebuie cumparate in avans, iar in iterior nu sunt permise fotografii.

Tokyo DisneySea (Urayasu, Chiba Prefecture)

Tokyo DisneySea, situat langa Tokyo Disney Land, se concentreaza pe atmosfera creata, aici avand loc multe spectacole.

Oedo Onsen Monogatari (Tokyo)

Numele Oedo Onsen Monogatari este o combinatie intre vechiul nume al capitalei (Oedo) si izvor termal (onsen). Inainte de a ajunge la bazine, vizitatorii se pot imbraca in vesminte traditionale japoneze si pot traversa piata centrala, unde se desfasoara festivaluri traditionale.

Templul Fushimi Inari (Kyoto)

Dedicated to Inari, the deity of rice and agriculture, constructiile templului Fushimi Inari sunt raspandite pe munte. Pe drum sunt multe porti "tori" donate de credinciosi.

Dotonbori (Osaka)

Dotonbori, din centrul Osaka, este foarte impresionant noapte, cu o multime de lumini care se reflecta in apa canalului care traverseaza cartierul.

Takeshita-dori (Tokyo)

Takeshita-dori, se afla, ca si Omotesando, in Harajuku, fiind cartierul unde poate fi vazuta noua tendinta in moda tinerilor, dar si locul unde pot fi facute cumparaturi.

#tursim japonia, #obiective turistice, #trip advisor , #Japonia