Mizuho Financial Group ar putea investi in Merrill Lynch & Co peste 925 milioane dolari

Marti, 15 Ianuarie 2008, ora 11:13
1035 citiri
Mizuho Financial Group ar putea investi in Merrill Lynch & Co peste 925 milioane dolari

Mizuho Financial Group Inc, numarul doi in sectorul bancar din Japonia, se afla in discutii in vederea unei investitii de peste 925 de milioane de dolari in Merrill Lynch & Co Inc, pe fondul unor speculatii potrivit carora banca americana cauta sa-si creasca capitalul, potrivit unor surse avizate, citate de Reuters.

Divizia bancara a grupului Mizuho, Mizuho Corporate Bank, negociaza achizitionarea a peste 100 de miliarde de yeni (925 de milioane de dolari) din actiunile preferentiale ale Merrill Lynch, potrivit unor surse avizate.

Un purtator de cuvant al Mizuho, Masako Shiono, a anuntat ca nu poate face deocamdata declaratii. Nici purtatorul de cuvand al Merrill Lynch din Tokyo, Tsukasa Noda, nu a facut comentarii.

Sursele citate de Reuters, care si-au pastrat identitatea sub anonimat, au declarat ca actiunile preferentiale vor fi cel mai probabil convertibile in actiuni obisnuite.

Acordul va marca o turnura pentru bancile japoneze, care cautau ajutorul din partea rivalilor din stainatate in urma cu cativa ani.

"Lucrurile s-au schimbat foarte mult. Sunt abia cinci ani de cand Merrill a inceput sa investeasca in Mizuho", a declarat analistul bancar al firmei Fox-Pitt din Tokyo, David Threadgold.

"Fondurile suverane si institutiile financiare din Asia nu au fost afectate de criza creditelor", a adaugat acesta.

In decembrie 2007, Merrill a obtinut 7,5 miliarde de dolari prin vanzarea unei participatii catre guvernul din Singapore si un administrator de actiuni.

Financial Times a anuntat ca Merrill cauta aproximativ 4 miliarde de dolari pentru o noua operatiune de strangere de capital, iar Autoritatea de Investitii din Kuweit ar putea fi un investitor important.

New York Times scrie ca Merrill se asteapta sa anunte pierderi de 15 miliarde de dolari de pe urma unor investitii imobiliare nereusite, aproape dublu decat se estimase initial.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.