Pericol nuclear in Japonia

Sambata, 12 Martie 2011, ora 10:57
1687 citiri
Pericol nuclear in Japonia

O scurgere de cesiu radioactiv a fost detectata, sambata, la centrala nucleara Fukushima 1, situata la 250 de kilometri nord de Tokyo, iar Agentia pentru securitate nucleara si industriala a apreciat ca intr-unul dintre reactoare s-ar putea declansa un proces de fuziune nucleara, potrivit Mediafax.

Acoperisul si zidurile cladirii reactorului de la centrala nucleara Fukushima s-au prabusit, la scurt timp dupa ce in zona a fost auzita o explozie, a anuntat televiziunea japoneza NHK.

Deasupra centralei este vizibil un nor de fum alb, iar mai multi angajati au fost raniti, conform presei japoneze.

Surse guvernamentale au declarat ca explozia a avut loc sambata, in jurul orei locale 16.00 (9.00, ora Romaniei), iar Tokyo Electric Power (TEPCO), operatorul centralei, a precizat ca explozia a avut loc dupa o replica seismica, aceasta determinand si prabusirea cladirii.

O explozie a fost auzita, sambata, la centrala nucleara japoneza Fukushima 1, iar deasupra zonei este vizibil un nor de fum alb, a anuntat agentia nipona Jiji.

Nivelul de radioactivitate in zona este de 20 de ori mai mare decat cel normal, a precizat televiziunea japoneza NHK, adaugand ca mai multi angajati au fost raniti in urma incidentului.

Un purtator de cuvant al companiei Tokyo Electric Power (TEPCO) a precizat insa ca procesul de fuziune nu a fost declansat, iar compania incearca sa obtina o crestere a nivelului apei pentru racirea reactorului numarul 1.

Dupa cutremurul devastator produs vineri in Japonia, sistemul de racire al reactorului 1 de la Fukushima a inregistrat mai multe defectiuni, urmate de o crestere anormala a presiunii interne. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cutremur japonia, #centrala nucleara, #pericol de explozie , #Japonia