Revenirea economica a continuat in februarie, insa ritmul a variat in functie de regiune

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 16:16
1375 citiri
Revenirea economica a continuat in februarie, insa ritmul a variat in functie de regiune

Revenirea economica a continuat in februarie in randul tarilor din cadrul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), insa ritmul de crestere a variat de la o regiune la alta, fiind mai lent in Europa decat in Statele Unite, arata un raport OCDE, citat de Boursorama, informeaza NewsIn.

In februarie, "indicatorii compoziti avansati" publicati de OCDE, organizatie care reuneste 30 dintre cele mai bogate tari ale lumii, "au continuat sa indice o crestere a activitatii economice, insa ritmul a variat in functie de tara si de regiune", mai arata raportul.

Semnale mai puternice de revenire s-au observat in Statele Unite si in Japonia, unde indicatorii au avansat cu 0,9 puncte procentuale fata de ianuarie, dar si in Germania (+0,8 puncte).

In schimb, o posibila incetinire a ritmului de crestere se remarca in Franta si Italia, unde indicatorul a avansat cu 0,1, respectiv 0,2 puncte.

Semne mai clare de incetinire se remarca in China, stat ce nu face parte din OCDE, unde indicatorul a stagnat in primele doua luni ale acestui an.

Pentru zona euro, indicatorul a avansat cu 0,5 puncte in februarie, ramanand sub media OCDE, de 0,7%,

#revenire, # economie, # ritm, # tari , #Japonia