S&P ar putea retrograda Japonia

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 10:18
1122 citiri
S&P ar putea retrograda Japonia

S&P ar putea retrograda ratingul de tara al Japoniei, datorita starii degradate in care se afla finantele tarii.

Reprezentantii Standard & Poor's au precizat ca guvernul japonez condus de Yoshihiko Noda nu a facut progrese in rezolvarea datoriei publice, ceea ce ar putea conduce la retrogradarea ratingului Japoniei, scrie Bloomberg.

"Situatia finantelor Japoniei se inrautateste in fiecare zi, in fiecare secunda," a declarat Takahira Ogawa, directorul al S&P Singapore, in cadrul unui interviu. In plus, acesta a adaugat ca Japonia se afla foarte aproape de retrogradare, deoarece s-a constatat o deteriorare economica treptata si nu exista niciun indice ca situatia se va schimba.

Potrivit spuselor lui Ogawa, Japonia nu are nicio sansa sa scape de problemele datoriile decat daca isi controleaza finantele.

Parlamentul Japoniei a aprobat joi o legislatie care adauga o suplimentare de 2,1% la taxa anuala platita de japonezi, insa Ogawa precizeaza ca acest lucru nu este neaparat unul pozitiv pentru finantele publice, criticand politicienii pentru ca evita chestiunile cu adevarat importante.

In prezent, ratingul Japoniei este de AA-, potrivit S&P, iar o retrogradare a acestuia ar reprezenta o problema serioasa pentru guvernul japonez si Noda, care si-a inceput mandatul in luna septembrie si a promis sa indrepte finantele tarii si sa reconstruiasca tara in ultima cutremurului devastator din luna martie.

#rating japonia, #rating standard and poors, #retrogradare Japonia , #Japonia