Situatia de la centrala Fukushima ramane foarte grava

Sambata, 02 Aprilie 2011, ora 23:24
1918 citiri
Situatia de la centrala Fukushima ramane foarte grava

Situatia centralei nucleare japoneze Fukushima, avariata dupa cutremurul urmat de tsunami din 11 martie, "ramane foarte grava", a declarat, vineri, directorul general al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), Yukiya Amano, potrivit Mediafax. 

"Situatia de la Fukushima ramane foarte grava", a afirmat Amano, care participa la reuniunea de la Nairobi a Consiliului de Administratie al directorilor generali, din care fac parte toti conducatorii agentiilor ONU.

"Insa Japonia nu este singura. Secretarul general al ONU mi-a promis ca va oferi tot sprijinul necesar. Acum, cel mai important este sa punem capat acestei situatii de criza", a spus el.

Autoritatile japoneze depun eforturi pentru a impiedica producerea unei catastrofe nucleare la centrala Fukushima, grav avariata dupa cutremurul urmat de un tsunami devastator din martie.

O serie de accidente inregistrate la centrala nucleara s-a soldat cu emisii radioactive in aer si in apa si cu contaminarea produselor alimentare in zona.

Conform bilanturilor oficiale, mai mult de 28.000 de persoane au murit sau sunt date disparute dupa cutremurul cu magnitudinea 9, urmat de un tsunami de proportii, care a devastat zone intinse din Japonia.

Rezolvarea actualei crize "va dura si, pentru a putea spune ca situatia a revenit la normal, va mai fi nevoie de timp", a spus Amano.

"Cred ca va dura mai mult decat isi imagineaza lumea", a adaugat el. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fukushima, #centrala nucleara, #japonia, #cutremur japonia , #Japonia