Vanzarea de TV Sony ar putea fi profitabila, pentru prima oara in ultimii 11 ani

Luni, 26 Mai 2014, ora 16:36
2072 citiri
Vanzarea de TV Sony ar putea fi profitabila, pentru prima oara in ultimii 11 ani

Sony se asteapta ca divizia sa producatoare de televizoare sa obtina profit, dupa mai bine de zece ani, chiar daca nu atinge obiectivele stabilite anterior, respectiv o crestere cu 16% a vazarilor, a spus directorul executiov al corporatiei japoneze, Kazuo Hirai.

Hirai a adaugat ca procesul de restructurare a acestei divizii, reprezentativa pentru Sony, va continua. Compania se asteapta ca programul de restructurare al acestei divizii, precum si iesirea de pe segmentul computerelor personale sa aduca corporatiei costuri de 1,3 miliarde de dolari, conformBloomberg .

"Suntem intr-un proces de reinnoire continuu", a spus CEO-ul Sony.

Hirai, care a redus anul trecut de trei ori estimarile privind profitul net al companiei, incearca sa depaseasca reducerea cererii de televizoare, camere foto si PC-uri de pe piata modiala, produse care au contribuit la cresterile inregistrate de Sony.

Compania estimeaza ca va avea anul acesta pierderi de 50 de miliarde de yeni, in timp ce reduce numarul de angajati si vinde dintre activele sale.

De asemenea, oficialul a adaugat ca masurile luate, inclusiv reducerea cu aproape un miliard de euro a costurilor, va aduce profit companiei din productia de televizoare, pentru prima oara in ultimii 11 ani.

Sony estimeaza ca va vinde 16 milioane de televizoare LCD in anul fiscal, iar Hirai a subliniat ca se poate btine profit si daca vanzarile vor fi similare ca cele de anul trecut, respectiv 13,5 milioane de TV LDC.

#Sony profit, #estimari sony , #Japonia