VIDEO Japonezii de la Shimizu vor sa faca Luna o mare centrala fotovoltaica

Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 15:55
2158 citiri
VIDEO Japonezii de la Shimizu vor sa faca Luna o mare centrala fotovoltaica

Japonezii de la Shimizu Corporation, o companie de arhitectura si inginerie, are in plan transformarea Lunii intr-o gigantica centrala fotovoltaica.

Planurile Shimizu prevad costruirea unui enorm "camp" de panouri solare (Luna ring), cu o lungime de 6.800 de mile si o latime de 12 mile (o mila=1,6 km).

Luna, un mediu de munca ostil pentru oameni

Proiectul este, in mod cert, un loc de munca extrem de ostil oamenilor, asa ca Shimizu s-a gandit ca lucrarile sa fie executate de roboti, oamenii find implicati doar in supravegherea acestora.

Odata finalizat, aceasta centrala electrica, doar un plan, deocamdata, va trimite energie catre "statiile de receptie" de pe pamant, fie prin laser, fie prin microunde.

Ideea japonezilor evita doua dintre marile probleme cu care se confrunta centralele fotovoltaice de pe pamant, o parte din luna fiind in permanenta expusa razelor solare, si, in acelasi timp, cerul pe satelitul pamantului nu va fi innorat niciodata.

In cazul in care proiectul va reusi, Shimizu estimeaza ca centrala de pe luna va trimite, in permanenta pe Pamant, 13.000 de terawati.

Comparativ, puterea totala instalata a centralelor electrice din Statele Unite se ridica la 1.050,9 gigawati.

Materiile prime pentru constructii vor proveni de pe Luna

In proiect sunt incluse si resursele lunare, care pot fi exploatate pentru construirea "lantului" de panouri solare.

Din solul satelitului natural al Pamantului poate fi extras "ciment", din care, cu adaos de sol si pietris lunar, rezulta beton. Apa poate fi extrasa tot din solul Lunii, cu ajutorul hidrogenului "importat" de pe Pamant. Din solul lunar mai pot bi produse si caramizi, fibra de sticla si alte materiale pentru constructii.

Robotii vor fi supravegheati pe luna de o echipa de astronauti

Robotii vor juca un rol decisiv in construirea proiectului pe suprafaa Lunii. Ei vor fi controlati 24 de ore de pe Pamant.

In sarcinile robotilor vor intra mai multe operatiuni, printre care nivelarea si excavarea in suprafata satelitului natural.

In acelasi timp, o serie de utilaje si echipamente vor fi asamblate in spatiu, apoi fiind aduse pe suprafata Lunii pentru a incepe lucrul.

Totusi, pe suprafata lunii va fi necesara si o echipa de astronauti, care sa supravegheze roboii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#energie luna, #proiect japonia , #Japonia