France Telecom trebuie sa ramburseze ajutoare de stat de circa 1 mld. de euro

Marti, 01 Decembrie 2009, ora 10:29
1177 citiri
France Telecom trebuie sa ramburseze ajutoare de stat de circa 1 mld. de euro

France Telecom trebuie sa ramburseze ajutoare de stat de circa un miliard de euro, considerate ilegale de catre autoritatile de la Bruxelles, dupa ce Curtea Europeana de Justitie a respins recursul operatorului francez de telecomunicatii, transmite AFP.

Curtea de la Luxemburg "a confirmat decizia Comisiei care a ordonat recuperarea ajutoarelor de stat primite de France Telecom", se arata intr-un comunicat al tribunalului.

Comisia Europeana a incercat timp de mai multi ani sa oblige France Telecom sa ramburseze statului francez aceste ajutoare, care au constat in exceptarea de la plata unei taxe profesionale, in perioada 1994-2002.

Autoritatile de la Bruxelles au stabilit, in august 2004, ca acest sprijin este incompatibil cu legislatia europeana si au cerut ca France Telecom sa returneze fondurile incriminate.

Comisia nu a precizat suma exacta, care urmeaza sa fie stabilita in colaborare cu autoritatile franceze, estimarea initiala fiind de 798 milioane euro-1,14 miliarde euro, la care se va adauga dobanda.

O a doua estimare a CE, facuta in 2005, mentiona suma de 928 milioane euro, fara dobanda.

Tribunalul european a confirmat astfel, luni, decizia luata in 2004 de CE si a respins recursul facut de France Telecom si autoritatile franceze.

Schimbarea la față a economiei europene, după europarlamentare. Măsuri tranșante discutate recent la Bruxelles
Schimbarea la față a economiei europene, după europarlamentare. Măsuri tranșante discutate recent la Bruxelles
În cadrul unei ședințe din Consiliul European de la Bruxelles, s-au discutat recent o serie de schimbări majore în administrarea economiilor din blocul comunitar. Printre acestea se numără...
#france, #telecom, #comisia, #europeana, #telecomunicatii , #Luxemburg