Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CE va numi companiile care nu au anuntat noile tarife de roaming

CE va numi companiile care nu au anuntat noile tarife de roaming
Comisia Europeana va da publicitatii la sfarsitul acestei saptamani numele operatorilor europeni de telefonie mobila care nu au respectat termenul de 30 iulie pentru oferta de noi tarife limitate de roaming.

Operatorii aveau o data limita pentru a face cunoscute noile preturi pentru apelurile realizate spre alte tari ale UE si o alta - sfarsitul lui august - pentru a le aplica. Pretul maxim in intreaga Uniune Europeana este de 49 centime pe minut pentru cel care facea chemarea in strainatate in cele 27 de tari comunitare si de 24 centime pentru cel care primeste apelul.

Oferta noilor tarife in aceste limite de timp face ca masura sa fie una dintre cele mai populare ale Comisiei, pentru ca 490 milioane de utilizatori vor putea beneficia de ea in timpul vacantei de vara.

Purtatorul de cuvant al Societatii de Informatii a executivului comunitar, Martin Selmayr, a spus ca utilizatorii "care nu au primit oferta de eurotarife pot acum sa reclame (pe operatori) in fata tribunalelor nationale".

De asemenea, a semnalat ca fiecare reglementator national are capacitatea de a impune sanctiuni.

Potrivit lui Selmayr, multi dintre operatori au respectat legea. Surse din UE admit ca exista probleme in acest sens cu companii din Romania si Bulgaria, Belgia, Franta si Cipru. Dimpotriva, unii operatori din Germania, Luxemburg, Finlanda, Slovenia si Maltaau facut mai mult decat le cerea legea.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1080 ori