Logan, produs si in Argentina

Joi, 17 Mai 2007, ora 10:36
1315 citiri

Producatorul francez de automobile Renault a semnat un contract cu presedintele argentinian Nestor Kirchner, privind o investitie de 250 milioane pesos (80 milioane dolari) destinata lansarii modelului de cost redus Logan pe piata latino-americana, relateaza AFP.

Modelul Logan va fi produs la uzina din Santa Isabel (Cordoba), productia initiala va fi de 35.000 de unitati pe an, iar aproximativ 82 la suta din productie va fi destinata exportului, conform comunicatului emis de Renault.

Apoi, Renault va invesi 50 milioane pesos pentru productia modelelor Kangoo si Clio, precum si in infrastructura uzinei din Santa Isabel, continua comunicatul.

"Datorita investitiilor in uzina sa din Santa Isabel, Renault estimeaza ca productia va creste la 100.000 de unitati pe an, mobilizand astfel 60% din capacitatea totala de productie", afirma Renault.

Grupul francez spera sa creeze astfel un numar de 1.200 de noi slujbe, dintre care 800 vor fi rezervate sub-contractorilor.

Renault a dezvaluit in luna aprilie intentia sa de a lansa modelul Logan pe pietele din Argentina si Brazilia, avand drept tinta clientii familiali.

Construit initial in Romania, modelul Logan este produs momentan si in Rusia, Maroc, Columbia, India si Iran. Renault a precizat ca intentioneaza sa creasca productia modelului Logan pana la aproximativ un milion de unitati pana in 2009.

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)