Cheltuielile guvernamentale anticriza nu au o directie clara

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 10:15
1223 citiri
Cheltuielile guvernamentale anticriza nu au o directie clara

Doua treimi din populatia a 23 dintre cele mai mari economii ale lumii considera ca "programele de cheltuieli guvernamentale masive" derulate pentru combaterea crizei financiare duc lipsa de "o directie clara", potrivit concluziilor unui sondaj Ipsos/Reuters, prezentate astazi.

Studiul, derulat de compania de cercetare de piata si sondare a opiniei publice Ipsos in 23 de tari care reprezinta 75% din economia mondiala, a relevat totodata cu 60% dintre cetatenii acestor state prevad "strivirea" cresterii economice in urma consolidarii legislative derulata de guverne in urma crizei, opinie sustinuta in principal printre americani, indieni si chinezi, informeaza Mediafax.

Cu toate acestea, sondajul indica dorinta majoritatii pentru mai multe masuri si programe guvernamentale de combatere a crizei, in pofida temerilor manifestate de majoritatea respondentilor.

"Exista ingrijorare si un nivel ridicat de incertitudine in ceea ce priveste masurile guvernamentale.


Studiul, la care au participat 23.000 de respondenti din cele 23 de state, realizat in perioada 14 aprilie - 7 mai, arata ca 58% dintre cetatenii acestor tari considera ca Statele Unite au participat "suficient" la eforturile globale de relansare economica, in timp ce 53% cred ca Uniunea Europeana trebuie sa se implice mai mult, iar peste doua treimi cer Chinei sa ia mai multe masuri.

Sondajul a fost realizat in Statele Unite, Canada, Brazilia, Mexic, Argentina, Coreea de Sud, China, Japonia, Australia, India, Rusia, Cehia, Polonia, Ungaria, Turcia, Suedia, Italia, Olanda, Belgia, Germania, Franta, Spania si Marea Britanie.

Potrivit lui Young, una dintre cele mai prezente ingrijorari in randul respondentilor de pe pietele emergente este "teama de regres", dupa zeci de ani de eforturi pentru instaurarea principiilor economiei de piata si eliminarea influentei politice din mediul de afaceri.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
#cheltuieli, #criza, #de, #economica, #economie, #mondiala, #piata, #relansare , #Mexic