Mexicul, in Cartea Recordurilor pentru economii la curent

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 10:40
1994 citiri
Mexicul, in Cartea Recordurilor pentru economii la curent

Presedintele Mexicului, Felipe Calderon, a primit joi un certificat din partea Guinness World Records pentru un program, in cadrul caruia au fost instalate in mod gratuit, de catre stat, circa 23 milioane de becuri economice pentru populatie si organizatii publice, relateaza ABC.

Calderon a primit acest certificat ce atesta recordul tarii sale in ceea ce priveste masurile intreprinse de autoritati in privinta economisirii curentului electric in cadrul unei ceremonii desfasurate in unul din parcurile centrale din Ciudad de Mexico.

"Mexicanii sunt foarte mandri de faptul ca programul nostru de economisire a energiei prin intermediul becurilor alternative a fost recunoscut ca fiind cel mai mare din lume", a declarat seful statului.

Urmatoarea etapa a programului, potrivit acestuia, prevede distribuirea gratuita a inca 7 milioane de astfel de becuri. In total, numarul corpurilor de iluminat instalate gratuit, pentru economisirea energiei electrice, ar urma sa creasca in viitorul apropiat la 46-50 milioane de unitati in Mexic.

Calderon a calculat ca astfel fiecare a treia familie mexicana va trece la utilizarea de becuri de economisire a energiei electrice.

#economie curent electric, #consum curent electric Mexic, #consum curent electric cetateni , #Mexic