Nissan vinde automobile Logan in Mexic sub brandul propriu

Joi, 12 Aprilie 2007, ora 15:38
1303 citiri

Nissan Motor Co. va incepe sa vanda in Mexic automobile Logan produse de Renault SA sub brandul Nissan, a anuntat joi o sursa familiara cu aceasta situatie, aceasta decizie marcand implicarea producatorului japonez in sectorul automobilelor ultra low cost, relateaza Reuters.

Automobilele vor fi construite de Renault in Brazilia si vor fi exportate in Mexic sub brandul Nissan, a adaugat sursa.

Un purtator de cuvant al celui de-al treilea producator nipon de automobile a confirmat ca Nissan va anunta in cursul acestei saptamani demararea productiei acestui nou produs, insa nu a dorit sa ofere informatii suplimentare.

Creat special pentru pietele in curs de dezvoltare precum India si Rusia, modelul Logan a devenit un succes pe pietele europene, fortand grupuri rivale precum Toyota Motor Corp. si Volkswagen AG sa adopte tactici asemenatoare.

Grupul francez Renault, ce detine 44% din Nissan, a declarat ca urmatoarea versiune a modelului Logan va fi lansata in Brazilia la sfarsitul acestui an.

Construit initial in Romania, modelul Logan este produs momentan si in Rusia, Maroc, Columbia, India si Iran. Renault a precizat ca intentioneaza sa creasca productia modelului Logan pana la aproximativ un milion de unitati pana in 2009.

Nissan si Renault detin impreuna cateva platforme de automobile si construiesc masini pentru fiecare. In Mexic, grupul Nissan produce modelul Renault Clio la uzina sa din Aguascalientes, aici fiind construite si modelele proprii Sentra si Versa.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)