Pata de petrol din Golful Mexic a ajuns pe plajele statului Mississippi

Luni, 28 Iunie 2010, ora 10:20
2906 citiri
Pata de petrol din Golful Mexic a ajuns pe plajele statului Mississippi

Petrolul a ajuns in cantitate mare pe plajele statului Mississippi din sudul Statelor Unite, care au fost pana prezent ferite de mareea de neagra din largul coastelor americane, au anuntat duminica autoritatile locale, informeaza Mediafax.

Circa trei kilometri de plaja din sudul statului au fost acoperiti de petrol. Pana in prezent, Mississippi nu a fost afectat de petrol decat sub forma unor pete mici, a declarat pentru AFP Dan Turner, purtator de cuvant al guvernatorului Haley Barbour.

Alte trei state cu deschidere la Golful Mexic - Louisiana, Alabama si Florida - au fost afectate, pana in prezent, de mareea neagra provocata de explozia, la 20 aprilie, a unei platforme apartinand grupului BP, situata la 80 de kilometri de coasta.

In Mississippi, localitatile Belle Fontaine Beach si Lake Mars Landing au fost afectate in mod deosebit, petrolul ajungand pe uscat dupa ce a trecut printre insulele din largul coastelor.

Rafalele de vant vor continua sa impinga petrolul in directia coastelor in urmatoarele zile, au avertizat autoritatile locale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pata petro, # state mississippi , #Mexic