Presedintele BP, criticat dur pe tema dezastrului ecologic din Golful Mexic

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 09:08
1495 citiri
Presedintele BP, criticat dur pe tema dezastrului ecologic din Golful Mexic

Presedintele BP, Tony Hayward, a fost criticat dur, joi, in cursul audierilor in Congresul SUA, reprosandu-i-se ca firma pe care o conduce a ignorat riscurile forarilor in Golful Mexic, relateaza BBC News online, precizeaza Mediafax.

Presedintele Comisiei pentru Energie si Comert din Camera Reprezentantilor, Henry Waxman, s-a declarat "uimit" de "automultumirea" companiei BP inaintea exploziei produse la platforma Deepwater Horizon.

Intrebat in legatura cu aparentele nereguli dinaintea dezastrului ecologic, Hayward a declarat ca este prematur sa fie trase concluzii.

Replica lui Waxman a fost ca seful BP refuza sa isi asume responsabilitatea.

Henry Waxman a acuzat BP ca a redus masurile de siguranta in scopul economisirii fondurilor, situatie care a favorizat producerea exploziei si scufundarea platformei Deepwater Horizon.

"Am analizat 30.000 de pagini de documente ale BP, inclusiv email-urile dumneavoastra. Nu exista niciun email sau document care sa sugereze ca ati fi acordat cea mai mica atentie riscurilor", a acuzat Waxman.

In timp ce Tony Hayward declara ca acest dezastru "nu ar fi trebuit sa se intample niciodata", o femeie care avea urme de petrol pe maini si pe fata a inceput sa strige: "Uite asa arata. Ar trebui sa fii pus sub acuzare pentru o infractiune, Tony. Trebuie sa mergi la inchisoare", a strigat protestatara, evacuata in scurt timp de politie.

#bp, # dezastru ecologic Golful Mexic , #Mexic