Sezonul uraganelor, un nou motiv de ingrijorare pentru economia SUA

Luni, 22 August 2011, ora 16:40
2485 citiri
Sezonul uraganelor, un nou motiv de ingrijorare pentru economia SUA

Statele Unite se afla in plin sezon al uraganelor, iar rafinariile si utilajele din Golful Mexic dar si gospodariile sau afacerile din Sud-Est s-ar putea confrunta cu un nou dezastru economic.

Furtuna numita Irene a fost "avansata" la gradul de uragan astazi, dupa ce a lovit Puerto Rico cu peste 110 kilometri la ora si ar putea ajunge la Miami in plina forta, vineri, potrivit 247 WallSt.

Situatia este insa calma momentan, intrucat nu se vorbeste despre un nou uragan Andrew, care a distrus portiuni foarte mari din Florida in 1992, in acest sezon. In plus, meteorologii sustin ca nu vor fi nici evenimente precum cel care a insotit uraganul Katrina.

Cu toate acestea nu e nevoie ca furtunile din acest an sa aiba efecte devastatoare pentru a inceteni evolutia economica a SUA.

Chiar si o defectare a utilajelor petroliere si a rafinariilor din Golf ar putea insemna intreruperea unei productii de sute de milioane de dolari.

Mai mult, pierderile cauzate de distrugerea gospodariilor si afectarea afacerilor s-ar putea ridica si ele la cateva sute de milioane de dolari, lucru care ar putea duce la intreruperea activitatilor economice si fortarea companiilor de asigurari sa plateasca sume colosale pentru despagubiri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#economia sua, #sua uragane, #uragane , #Mexic