Americanii se pregatesc sa intre in Libia. Un acord ar putea fi semnat in cateva zile

Vineri, 20 Mai 2016, ora 12:48
6464 citiri
Americanii se pregatesc sa intre in Libia. Un acord ar putea fi semnat in cateva zile
Foto: Wikimedia

Oficialii de la Washington si Tripoli negociaza conditiile unui acord care le va permite trupelor americane sa lupte in Libia impotriva Statului Islamic, sustine seful Statului Major al Armatei SUA, gen. Joseph F. Dunford.

Generalul crede ca este doar o chestiune de zile pana la incheierea acordului care ar asigura trimiterea expertilor militari americani in ajutorul trupelor din Libia, conform Washington Times.

"Este o activitate intensa, care se desfasoara departe de ochii publicului. Noi inca nu putem sa trimitem trupe acolo, pentru ca nu exista un acord in aceasta privinta. Dar, sincer, acest lucru se poate intampla de pe o zi pe alta", a recunoscut generalul Dunford.

Seful Statului Major al Armatei SUA a facut afirmatiile la intoarcerea de la o reuniune NATO de la Bruxelles, mentionand ca exista un interes si din partea aliatilor europeni de a participa la o misiune in Libia.

Cel mai probabil sarcina trupelor NATO se va rezuma la antrenarea si echiparea militiilor loiale premierului Fayez Sarraj, liderul guvernului libian sustinut de ONU.

"Misiunea in Libia va fi una pe termen lung", precizat Dunfornd, specificand ca NATO asteapta pentru moment incheierea acordului cu guvernul libian recunoscut pe plan international.

SUA au trimis in Libia inca de la sfarsitul anului trecut militari din Fortele Speciale, care opereaza in Misrata si Benghazi, pentru a identifica potentialii parteneri din randul militiilor rivale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#razboi civil Libia, #teroristi Stat Islamic, #trupe SUA Libia, #misiune NATO , #NATO