Italia, ultima reduta in calea terorismului. NATO infiinteaza un comandament antitero la Napoli

Joi, 16 Februarie 2017, ora 10:30
3008 citiri
Italia, ultima reduta in calea terorismului. NATO infiinteaza un comandament antitero la Napoli
Foto: NATO

NATO va infiinta un cartier general al fortelor sale antitero in Italia, anul acesta, pentru a intari securitatea flancului sudic al Europei.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anuntat ca noul comandament al fortelor antitero ale Aliantei va avea cel putin 100 de angajati, misiunea lor fiind de a "creste capacitatea de identificare a amenintarilor si de a imbunatati gradul de constientizare a riscurilor", anunta IB Times.

Cartierul general va fi amplasat in orasul Napoli, liderii NATO dorind astfel sa mentina sub observatie activitatea gruparilor teroriste din nordul Africii si Orientul Mijlociu aflate in legatura cu sudul Europei.

"Aceasta ne va ajuta sa coordonam informatiile provenite din tari aflate in situatii de criza, precum Libia sau Irak, si sa raspundem corespunzator in fata amenintarilor teroriste si a altor pericole care pandesc in aceasta regiune", a afirmat Stoltenberg.

Centru regional antiterorism pe care Alianta il infiinteaza in Italia este un posibil raspuns la acuzele lansate de noul presedinte american, Donald Trump, la adresa aliatilor din NATO privind finantarea activitatii Aliantei.

Trump sustine ca, in ultimii ani, multe state europene din cadrul NAATO au esuat in a-si respecta angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru cheltuielile de aparare.

James Mattis, noul sef al Apararii din SUA, le-a transmis un avertisment omologilor europeni in care specifica "NATO a reprezentat o piatra de temelie pentru Statele Unite si comunitatea transatlantica, dar Washingtonul isi va modera angajamentul fata de organizatie si aliati, daca acestia nu vor creste nivelul cheltuielilor cu Apararea", potrivit CNN.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#unitate antiteror NATO, #unitate speciala NATO, #combatarea terorismului Europa, #finantare NATO , #NATO