Ministrul american al apararii: Europa va continua sa gazduiasca "cea mai importanta" prezenta militara a SUA

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 21:22
1167 citiri
Ministrul american al apararii: Europa va continua sa gazduiasca "cea mai importanta" prezenta militara a SUA

Europa va continua sa gazduiasca "cea mai importanta" prezenta militara a SUA in afara teritoriului lor, in pofida noii strategii a Pentagonului care acorda prioritate Asiei si Orientului Mijlociu, a declarat vineri ministrul american al apararii, Leon Panetta.

"Aici, in Europa, vom avea o prezenta militara mai importanta decat oriunde altundeva in lume", a afirmat Panetta, cu ocazia unei intalniri cu militari americani la baza de la Ramstein (Germania), transmite AFP.

"Vreau sa le spun clar aliatilor nostri europeni si din NATO ca vom mentine o prezenta importanta aici, in Europa", a adaugat el.

Oficialul american a transmis un mesaj similar la reuniunea ministrilor apararii din NATO care s-a incheiat vineri la Bruxelles si urmeaza sa-l repete sambata la Munchen, in cadrul Conferintei pentru securitate, au indicat surse din anturajul sau.

Dintre cei 81.000 de militari americani stationati in Europa, circa 44.000 fac parte din fortele terestre (US Army). Dupa retragerea a doua din patru brigazi de lupta, prevazuta sa se finalizeze in 2014, in Europa vor ramane 37.000 de trupe terestre americane, a precizat Panetta, amintind ca aceste brigazi au fost desfasurate in ultimii ani in Afganistan.

#armata SUA Europa, #militari americani, #americani Europa , #NATO