NATO: Statele membre nu doresc un nou razboi rece

Luni, 07 Aprilie 2014, ora 11:59
1582 citiri
NATO: Statele membre nu doresc un nou razboi rece

Nicio tara membra NATO nu doreste un nou razboi rece, a declarat secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen, intr-un articol publicat pe site-ul publicatiei britanice The Telegraph.

"Niciun membru al NATO nu vrea revenirea la epoca razboiului rece, dar vedem incercari ale Kremlinului de a da inapoi timpul si de a imparti din nou Europa in zone de influenta", scrie Rasmussen, citat de agentia de presa RIA Novosti.

In acelasi timp, secretarul general al NATO subliniaza ca organizatia a fost nevoita sa reactioneze la demersurile intreprinse de autoritatile ruse fata de Ucraina.

"Gratie aliatilor nostri de pe ambele maluri ale Atlanticului, noi am crescut de peste doua ori numarul de avioane de vanatoare pentru misiunea de patrulare a spatiului aerian al tarilor baltice. Avioanele noastre radar AWACS patruleaza deasupra Poloniei si a Romaniei. Aliatii si-au consolidat, intre altele, prezenta in Marea Neagra", adauga Rasmussen.

Reprezentantul permanent al Rusiei la NATO, Aleksandr Grusko, acuzase anterior NATO ca incearca sa convinga comunitatea internationala de 'intentii agresive' din partea Moscovei pentru a resuscita razboiul rece.

Potrivit RIA Novosti, Ministerul rus de Externe a evocat in repetate randuri responsabilitatea politicienilor occidentali, inclusiv din SUA si tari NATO, care au instigat radicalii ucraineni la schimbarea prin forta a regimului de la Kiev, ceea ce a dus la escaladarea crizei in Ucraina.

In timpul evenimentelor de la Kiev, ministri de externe din tari europene membre NATO, precum si diplomati americani au fost vazuti in mod repetat pe Maidan (Piata Independentei din Kiev), mai scrie agentia de presa rusa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#state membre NATO, #razboi rece , #NATO