Norvegienii au o oferta de nerefuzat pentru NATO: Gloantele care stiu sa inoate!

Joi, 13 Aprilie 2017, ora 17:39
12184 citiri
Norvegienii au o oferta de nerefuzat pentru NATO: Gloantele care stiu sa inoate!
Foto: The Intercept

O companie norvegiana din sectorul apararii spera sa doteze navele militare NATO cu un nou tip de munitie care functioneaza sub apa.

Cartusele CAV-X create de DSG Technology se dovedesc perfecte pentru mediul subacvatic, acestea creand in fata lor o bula de aer care le ajuta sa inainteze pe traiectoria data pentru a lovi tintele din apa, informeaza portalul Kit Up.

Gloantele create de norvegieni sunt facute din tungsten si vin invelite intr-o camasa de bronz, iar munitia poate fi realizata atat dupa calibrele standard NATO, cat si la dimensiuni mai mici, sustine directorul DSG Kristian Aksnes.

Cartusele pot fi incarcate intr-o arma conventionala, iar munitia de calibru 12,7 mm destinata mitralierelor de punte are o raza de eficacitate de 2,2 km in aer si 60 de metri in mediul acvatic.

In cazul cartuselor de dimensiuni mai mici, 7,62 sau 5,56 mm, raza de eficacitate a munitiei in mediul acvatic se reduce la 22, respectiv 14 metri.

Compania norvegiana a vandut deja mai multe seturi de cartuse catre fortele militare ale unor tari aliate care au dorit sa verifice performantele munitiei nou create.

"Multe tari le-au supus deja la teste si noi speram sa revina si sa comande mai multe. Practic, cu o arma de calibrul potrivit, poti deschide focul din elicoper pentru a lovi un submarin aflat la o adancime mica", mai spune directorul pentru operatiuni speciale din cadrul DSG Technology.

#dotari NATO, #munitie antisubmarin, #gloante subacvatice Norvegia, #industrie aparare , #NATO